Pyetje - Përgjigje | DentalPlus

Credibly innovate granular internal or organic sources whereas high standards in web-readiness. Energistically scale future-proof core competencies vis-a-vis impactful experiences. Dramatically synthesize integrated schemas with optimal networks.

Pyetje - Përgjigje

Pyetjet qe behen me shpesh nga njerezit ne lidhje me dhembet dhe dentistet.

Pse është kaq e rëndësishme vizita te dentisti?

Vizita rregullisht tek dentisti jo vetëm që do t’ju ndihmojë të mbani dhëmbët dhe gojën tuaj të shëndetshëm, por gjithashtu do të ndihmojë në ruajtjen e shëndetit të pjesës tjetër të trupit. Kujdesi dentar është i rëndësishëm sepse:

Ndihmon në parandalimin e prishjes së dhëmbëve
Mbron nga sëmundjet periodontale (mishrat e dhëmbëve), të cilat mund të çojnë në humbjen e dhëmbëve dhe kockave
Parandalon erën e keqe të gojës – larja, pastrimi me fill me fill dhe vizita rregullisht te dentisti do të ndihmojë në uljen e sasisë së baktereve në gojë që shkaktojnë erën e keqe të gojës
Ju jep një buzëqeshje më tërheqëse dhe rrit vetëbesimin tuaj
Ndihmon që dhëmbët të duken të shndritshëm duke i parandaluar ata të njollosen nga ushqimi, pijet dhe duhani
Forcon dhëmbët tuaj në mënyrë që të shijoni buzëqeshje të shëndetshme dhe të bukura për pjesën tjetër të jetës tuaj!

Dhëmbët e mi ndihen mirë. A kam ende nevojë për të parë një dentist?

Dhëmbët tuaj mund të ndjehen mirë, por është ende e rëndësishme që të shkoni rregullisht tek dentisti sepse problemet mund të ekzistojnë pa e ditur ju. Pamja e buzëqeshjes suaj është e rëndësishme dhe dentisti juaj mund t’ju ndihmojë të mbani buzëqeshjen tuaj të shëndetshme dhe të dukeni bukur. Me kaq shumë përparime në stomatologji, nuk duhet të kënaqeni më me dhëmbë të njollosur, të copëtuar, të humbur ose të paformuar. Stomatologët e sotëm ofrojnë shumë zgjedhje trajtimi që mund t’ju ndihmojnë të buzëqeshni me besim, duke përfshirë:

Zbardhje profesionale e dhëmbëve
Mbushje që imitojnë pamjen e dhëmbëve natyralë
Zëvendësimi i dhëmbëve dhe ndryshimi i plotë i buzëqeshjes

Çfarë duhet të kërkoj kur zgjedh dentistin e duhur për mua?

Zgjedhja e një dentisti që “klikon” me ju dhe familjen tuaj është e rëndësishme dhe ju mund të dëshironi të merrni parasysh disa dentistë përpara se të merrni vendimin tuaj përfundimtar. Gjatë vizitës suaj të parë, duhet të jeni në gjendje të përcaktoni nëse dentisti është i duhuri për ju.

Gjatë takimit tuaj, merrni parasysh sa vijon:

A është i përshtatshëm orari i takimeve?
A është zyra e lehtë për t’u afruar dhe afër?
A duket zyra e pastër dhe e rregullt?
A është regjistruar historia juaj mjekësore dhe dentare dhe është vendosur në një dosje të përhershme?
A shpjegon dentisti teknikat për një shëndet të mirë oral?
A ju paraqitet informacioni për koston përpara se të planifikohet trajtimi?
A është dentisti juaj anëtar i ADA (American Dental Association)?

Si mund të kujdesem për dhëmbët e mi ndërmjet kontrolleve dentare?
  • Gjithmonë mbani mend të lani dhëmbët të paktën dy herë në ditë dhe të pastroni dhëmbët me fill të paktën një herë!
  • Sigurohuni që të përdorni pastë dhëmbësh që përmban fluor dhe pyesni dentistin tuaj nëse keni nevojë për një shpëlarje me fluor. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit të dhëmbëve.
  • Shmangni ushqimet me shumë sheqer (sheqeri rrit sasinë e baktereve që rriten në gojën tuaj duke shkaktuar më shumë pllaka dhe ndoshta kavitete) dhe shmangni duhanin (kjo mund të njollosë dhëmbët tuaj, të shkaktojë sëmundje të mishrave të dhëmbëve dhe përfundimisht të çojë në kancer oral).
  • Mos kini frikë të lani gjuhën tuaj! Duke larë gjuhën tuaj, ju do të hiqni grimcat e ushqimit dhe do të zvogëloni sasinë e baktereve që shkaktojnë pllaka. Larja e gjuhës gjithashtu ndihmon për të mbajtur frymën tuaj të freskët.
  • Sigurohuni që të planifikoni kontrollin tuaj rutinë. Rekomandohet që të vizitoni dentistin çdo gjashtë muaj.
Në çfarë moshe duhet të filloj ta çoj fëmijën tim tek dentisti?

Akademia Amerikane e Stomatologjisë Pediatrike (AAPD) rekomandon që fëmijët së pari të vizitojnë dentistin që në moshën gjashtë muajshe dhe jo më vonë se një vjeç. Gjatë kësaj kohe, dhëmbët e qumështit të fëmijës suaj do të dalin dhe dentisti juaj mund të ekzaminojë shëndetin e dhëmbëve të parë të fëmijës suaj. Pas vizitës së parë, sigurohuni që të planifikoni kontrolle të rregullta çdo gjashtë muaj.

https://dentalplus.al/wp-content/uploads/2022/06/Implantologji-foto-random-1625x1500-6-1280x854.jpg

“Ne jemi te barabarte perballe dentistit, por dentistet mes tyre jane te ndryshem.”

https://dentalplus.al/wp-content/uploads/2022/07/dental-plus-logo-final-web.png

We are equal in front of the dentist, but the dentists between them are different.

Doctors
https://dentalplus.al/wp-content/uploads/2022/06/Implantologji-foto-random-1625x1500-8-scaled.jpg
Social Media

Visit DentalPlus on these social links.

© DentalPlus Albania. Developed by Infofix.al

© DentalPlus Albania. Developed by Infofix.al