Kurore Zirkoni

Kurorat dentare janë kellef që mbulojnë një dhëmb ose një implant dentar. Dentistët shpesh rekomandojnë kurora si një mënyrë për të mbështetur dhëmbët e thyer, të dobët ose të gabuar. Kurorat dentare mund të përdoren gjithashtu për të mbuluar një dhëmb që është shumë i konsumuar ose i zverdhur rëndë. Ato gjithashtu mund të përdoren së bashku me urat për të forcuar dhëmbët e shumtë. Kur bëhet fjalë për materialet nga të cilat janë bërë kurorat, ju keni disa mundësi të mundshme, duke përfshirë metal-qeramike,full zircon,e-max. Një tjetër mundësi që tani është në dispozicion për disa njerëz është një kurorë e zirkonisë. Kurorat e zirkonisë janë bërë nga dioksidi i zirkonit, një lloj metali shumë i qëndrueshëm që lidhet me titanin, megjithëse kategorizohet si një lloj kurore qeramike.

Ne jemi te barabarte perballe dentistit,por dentistet mes tyre jane te ndryshem.

Avantazhet e tij jane:

1) Zirkon i pergatitur manualisht : Ky lloj zirkoni pergatitet manualisht me ane te nje aparati te thjeshte i ngjashem me ate te kopjimit te celesave .

2) Zirkoni i pergatitur me Cad-Cam: Ky lloj zirkoni pergatitet ne menyre te kompjuterizuar , modeli i dhembeve skanohet me ane te nje lexuesi optik ,me pas ne kompjuter pergatitet modeli tre dimensional dhe behet modelimi ,me pas nje pajisje kompjuterike ben frerimin dhe pergatitjen e zirkonit ,e gjitha kjo behet ne menyre te kompjuterizuar dhe pa u prekur me dore. Avantazhet e kesaj menyre jane :
a-Fortesi dhe rezistence ne pertypje
b-Pershtatshmeri maksimale me dhembin dhe mishrat si pasoje e procesit te kompjuterizuar
c-Estetike me e madhe ,pasi ka kalim drite ne masen 60%.

3) Se fundmi ka dale ne treg nje lloj zirkoni i cili eshte me i forte se metali ,pregatitet nga zirkoni i sinterizuar (pjekur-fortesuar) paraprakisht , ka rezistence dhe fortesi e jetegjatesi maksimale.

4) Kompozit (nano technology)
Keta lloje kompozitesh (material plastik per mbushje),jane me estetik mund te llustrohen me lehte ,kane pamje te ngjajshme me dhembin ,jane me jetegjate dhe rezistente ndaj thyerjes apo ndryshimit te ngjyres. Perdoren per mbushje estetike te dhembeve te pare ,faseta (laminate kompoziti ) si dhe te gjitha punimet e tjera. Keta punohen me shtresa duke imituar strukturen e dhembit dhe ofrojne estetike maksimale .

https://dentalplus.al/wp-content/uploads/2022/07/dental-plus-logo-final-web.png

We are equal in front of the dentist, but the dentists between them are different.

Doctors
https://dentalplus.al/wp-content/uploads/2022/06/Implantologji-foto-random-1625x1500-8-scaled.jpg
Social Media

Visit DentalPlus on these social links.

© DentalPlus Albania. Developed by Infofix.al

© DentalPlus Albania. Developed by Infofix.al